فرماندهان، استادان، محققان، دانشجویان، مدیران و متخصصان حوزه علم و فناوری

دفاع مقدس یکی از دوران پرفراز و نشیب تاریخ افتخارآفرین نظام جمهوری اسلامی ایران می‌باشد که گنجینه ارزشمندی از عبرت‌ها، تجارب و درس آموخته‌های حوزه‌های مختلف نظامی، مدیریتی، فرهنگی، اجتماعی و ... در آن نهفته است. باوجود تلاش‌های زیادی که در خصوص احصاء و معرفی ابعادی از آن به عمل آمده است، اما هنوز بسیاری از دستاوردهای این ذخایر کمیاب و ارزشمند شناسایی و احصاء نشده است.

ازجمله موضوعات حائز اهمیت در دوران دفاع مقدس که همیشه مورد تأکید فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای عزیز(مدظله‌العالی) نیز می‌باشد، بهره‌گیری از علوم و فناوری‌های روز در طراحی عملیات‌ها و اداره صحنه جنگ در ابعاد مختلف رزمی، پشتیبانی رزمی، پشتیبانی خدمات رزمی و همچنین اداره سطح راهبردی جنگ، همچون شورای عالی دفاع، شورای عالی پشتیبانی جنگ و اقدامات دولت و سایر نهادها در پشتیبانی از جنگ است که درس آموخته‌های آن می‌تواند چراغ راه آینده کشور در حوزه‌های علمی و عملی باشد.

براین اساس و در راستای اجرای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا (مدظله‌العالی) و ابلاغ ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح دومین همایش «جایگاه علم و فناوری در دوران دفاع مقدس» در 15 آذرماه سال 1403 با مسئولیت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی و حمایت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با مساعدت دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار خواهد گردید.

نخستین همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس با استقبال مناسب محققین و فعالان این حوزه مواجه شد. از زمان اعلام رسمی فعالیت همایش تا آخرین زمان دریافت مقالات بالغ‌بر 900 مقاله واصل گردید که پس از انجام فرآیند داوری حدود 300 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

در پایان ضمن تشکر و قدردانی از کلیه محققین و حامیان همایش و نیز دست‌اندرکاران بخش‌های مختلف که در برگزاری موفق همایش ما را یاری نمودند، امید است با بهره‌گیری از مباحث علمی ارائه شده در محورهای مختلف این همایش، فعالیت‌های علمی و فناورانه رصد شده دفاع مقدس بتواند برگی از گنجینه گران‌بهای آن دوران را برای علاقه‌مندان بنمایاند.

 

رئیس کمیته علمی

دکتر مهدی جعفری