برگزاری همایش فصلی نهضت خاطره گویی با محوریت جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس
18 مهر 1401
برگزاری همایش فصلی نهضت خاطره گویی با محوریت جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس


همایش فصلی نهضت خاطره گویی با محوریت جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس

سردار سرلشکر پاسدار دکتر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در همایش نهضت خاطره گویی دفاع مقدس که با محوریت جایگاه علم و فناوری در جنگ تحمیلی در ستاد فرماندهی نیروی زمینی ارتش برگزار شد گفت:
امروز باید با رویکرد جهاد تبیین به فلسفه نهضت خاطره‌گویینگاه کنیم.


سردار صفوی با بیان اینکه هدف از نهضت خاطره‌گوییساختن نسل جوان مسئولیت پذیر برای آینده کشور عزیزمان ایران است، افزود: سالانه ۴۰۰ هزار جوان در کسوت سربازیوارد نیرو‌های مسلح می‌شوند و این وظیفه خطیر بر عهده ما است که عوامل پیروزی در دوران دفاع مقدس را برای اینعزیزان در قالب و روش‌های مختلف تبیین کنیم.


رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانیبا بیان اینکه حضرت آقا در شرفیابی های حضوری و تدابیر مکتوب به اینجانب، بر روی خاطره گویی دفاع مقدس برای نسل جوان تأکیدهای فراوانی داشته اند گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر محتوا، گسترش و سلامت نهضت خاطره‌گویی دفاع مقدس تأکید دارند و بحمدالله نهضت خاطره‌گویی دفاع مقدس در کشور در حال پیشرفت و گسترش است و این وظیفهیکایک ما است که این نهضت را با در نظر گرفتن بایدها و نبایدها و همچنین منشور نهضت خاطره گویی گسترش دهیم.



سردار صفوی با اشاره به نقش ارتش در دوران دفاع مقدس و پس از آن خاطرنشان ساخت: بنده ارتش جمهوری اسلامی ایران را از نزدیک می‌شناسم و نسبت به رشادت‌های آنان در اوایلانقلاب، جنگ کردستان و دوران دفاع مقدس آگاه هستم؛ ارتش ما در دوران دفاع مقدس مظلومانه جنگید و به همراه با سایرنیروهای مسلح قهرمانانه پیروز شد.


دفاع مقدس عرضه تجلی ارتش و سپاه بود

امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه این مراسم اظهار داشت: دوران دفاع مقدس دورانی سراسر ایثارگری، جانبازی و تبعیت از ولایت بود.

همایش فصلی نهضت خاطره گویی با محوریت جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس

امیر حیدری با بیان اینکه دفاع مقدس بزرگترین دانشگاه انسان‌سازی و معرفت‌افزایی بود، افزود: همه ما از آن دوران درس‌های بزرگ و ارزشمندی گرفتیم.


فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: دفاع مقدس به ما درس ایثار، ادب، انسانیت، شرافت، دشمن‌شناسی، خودباوری و اقتدار آموخت.


وی با بیان اینکه مهم‌ترین رمز پیروزی در دوران دفاع مقدس اتحاد، همدلی و همبستگی ملت به‌ویژه نیرو‌های مسلح بود، گفت: حقیقتاً دفاع مقدس اولین میدان و عرصه تجلی برادری ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و امروز نیز دشمنان ما بیشترین ضربه را از این پیوند و اتحاد مبارک خورده‌اند.


امیر حیدری اضافه کرد: جنگ هشت ساله مملو از ابتکارات و نوآوری‌های رزمندگان اسلام در برابر دشمن تا بن دندان مسلح بوده است که باید به این موضوع به‌طور ویژه پرداخته شود.


فرمانده نزاجا در پایان از خدمات سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» در راستای تعمیق فرهنگ دفاع مقدس در سطح نیرو‌های مسلح تشکر و قدردانی کرد.


 دفاع مقدس برپایه علم و دانش بوده است

سردار سرتیپ عبدالله عراقی رئیس پژوهشکده دفاع مقدس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی اظهار داشت: اینگونه برنامه‌ها که با حضور پیشکسوتان و جامعه ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس در سطح نیرو‌های مسلح برگزار می‌شود، باعث یادآوری خاطرات آن دوران نورانی و دارای برکات فروانی برای کشور است.

همایش فصلی نهضت خاطره گویی با محوریت جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس

سردار عراقی افزود: این جلسات با ابتکار سرلشکر صفوی که خود از یادگاران دوران دفاع مقدس هستند به‌صورت فصلی و دوره‌ای در سپاه، وزارت دفاع و فراجا برگزار شده و امروز نیز به میزبانی نیروی زمینی ارتش و با استقبال فرمانده این نیرو در حال برگزاری است.


وی با اشاره به تأکید فرمانده معظم کل قوا در خصوص پرداختن به موضوع جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس گفت: در شرفیابی‌ای که مسئولان ستاد کل نیرو‌های مسلح خدمت امام خامنه‌ای داشتند، ایشان فرموده بودند که باید به جایگاه علم و فناوری در هشت سال دفاع مقدس بیشتر پرداخته شود.


رئیس پژوهشکده دفاع مقدس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه امروز معاندین می‌خواهند عملیات‌ها و آموزه‌های دفاع مقدس را تضعیف کنند، عنوان کرد: به استناد اسناد جنگ هشت ساله، تمامی عملیات‌های دفاع مقدس بر پایه محاسبات دقیق نظامی و دانش روز آن دوران صورت گرفت.


سردار عراقی اظهار داشت: دفاع مقدس تجلی بهره‌گیری از علم، دانش، فناوری، اطلاعات، آموزش‌های دقیق و استفاده از تجهیزات است.


وی با اشاره به عملیات پیروزمندانه «والفجر ۸» گفت: مگر می‌شود که چنین عملیات حساس و بزرگی را بدون محاسبات علمی و جوی و جغرافیایی انجام داد و آن تعداد نیرو را از رودخانه خروشان اروند با عرض هزار و ۵۰۰ متر، با عمق هشت متر که با جزر و مد‌های مدوام روبه‌رو است، عبور داد.