سردار شکارچی: این همایش تبلیغی، آموزشی و تبیینی است
1401-08-10
سردار شکارچی: این همایش تبلیغی، آموزشی و تبیینی است



سردار شکارچی؛  معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح

به گزارش کمیته رسانه همایش، سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت:
همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس سه رویکرد تبلیغی، آموزشی و تبیینی دارد. مهمترین رویکرد این همایش، تبیینی است، آن هم در جهت جهاد تبیین مد نظر مقام معظم رهبری، جهاد تبیین در حوزه‌ علم و فناوری دفاع مقدس تجلّی‌کننده عقلانیت در دفاع مقدس است.


وی در تشریح رویکرد دوم همایش خاطرنشان ساخت:
رویکرد دوم ما آموزشی با تأکید بر نیروهای مسلح و تربیت فرماندهان آینده است و رویکرد سوم ما تبلیغی است که آن هم به معنای برجسته‌سازی این موضوع مهم در افکار عمومی از طریق رسانه‌های گوناگون است.


وی در تشریح جایگاه علم و فناوری در ابعاد گوناگون دفاع مقدس گفت:
در خلال عملیات بدر، پشتیبانی آتش در هور برای اولین بارآنجا تجربه شد، سلاح روی شناور نصب شد و این شناورها بسیار به ما کمک کرد، یا اینکه در دوران دفاع مقدس سنگرها را به چه شیوه‌ای باید بسازیم که تلفات کمتر بدهیم، آمدیم 5 ضلعی درست کردیم، سنگرهایی معروف به سنگرهای شاخ بزی درست کردیم، سنگرهای هلالی درست کردیم تا نهایتاً به نتیجه رسیدیم که این سنگر در مقابل این بمب هواپیما در مقابل این توپ دشمن، در مقابل این موشک دشمن می‌تواند مقاومت بیشتری داشته باشد. اینها بر اساس محاسبات علمی انجام شد و ما از جایی آن را الگوبرداری نکردیم.


سردار شکارچی با تأکید مجدد بر اینکه در حوزه‌های علم و فناوری دوران دفاع مقدس از هیچ کشوری به ما کمک نشد گفت:
دستاوردهای علمی دفاع مقدس محصول کار فشرده دانشگاهها و فرماندهان و نیروهای مسلح و برخی از سازمان های کشور بود.


عضو شورای سیاستگذاری همایش افزود:
مثلاً برای تصرف جزیره مجنون اگر می‌خواستیم جاده بزنیم یک سال طول می‌کشید اگر جاده نمی زدیم پس چطور می خواستیم آن را تصرّف کنیم یا صحنه عملیات را چطور پشتیبانی کنیم؟ در نهایت مهندسان خبره پای کار آمدند و با روش‌های علمی و فناورانه، 13 کیلومتر پل شناور بدون ستون نصب کردند به طوری که زرهی بتواند از آن عبور کند.  ممکن است الان این اقدام ساده به نظر بیاید اما در فضای آن دوران، کار بزرگی بود که با محاسبات علمی انجام گرفت.


سردار شکارچی تأکید کرد: یکی از نکات حیرت‌آور دفاع مقدس این بود که در آن شرایط در کمترین زمان ممکن هم تولید علم بشود و هم آن علم به محصول تبدیل و در اهداف عملیاتی مورد استفاده قرار بگیرد.


سردار شکارچی با بیان اینکه عرصه بهداری رزمی یکی از عرصه‌هایی است که در آن علم و دانش و ابتکار نقش‌آفرین بود اظهار داشت:
در کدام عملیات و جنگ سراغ داریم که بیمارستان‌ها این‌طور نزدیک به صحنه نبرد مستقر شود به طوری که دارای چند اتاق عمل باشد و پرسنل و کادر پزشکی با تجهیزات کامل پزشکی مشغول مداوا و حتی جراحی‌های سنگین بر روی مجروحان جنگی شوند؟ این هم در دنیا بی‌سابقه است.


وی افزود: در دنیا اول می‌آیند سکوهای پدافند هوایی را با پیشرفته‌ترین موشک‌های پدافند هوایی خودشان مستقر می‌کنند و در نقطه ای آن را ایجاد می‌کنند که از سلاح‌های نزدیک‌برد و میان‌برد دشمن در امان باشد، منطقه امنی که ده‌ها فروند بالگرد و هواپیما در اطراف آن آماده باشد تا کار حمل مجروجان را انجام دهد.


سردار شکارچی با تأکید بر اینکه در حوزه طب رزم در جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس تولید علم صورت گرفت افزود: در اکثر عملیات‌ها این بیمارستانها را راه‌اندازی کردیم و مثلاً در عملیات والفجر 8  بیمارستان امام سجاد علیه السلام را با تمام تجهیزات در کمترین با زمان ممکن ساختیم که در پیروزی این عملیات نقش داشت.


وی با تأکید بر ضرورت انتقال علوم و معارف دفاع مقدس به آیندگان گفت: این عقلانیت و این تجربیان باید به نسل‌های بعدی منتقل شود، در این صورت استمرار پیدا خواهد کرد. ما با تجارب اندوخته‌ای که الان داریم و با تجارب نوینی که به دست آوردیم اقتدار دفاعی و قدرت بازدارندگی مؤثر نیروهای مسلح را افزایش دادیم.


سردار شکارچی با اشاره به برگزاری همایش ملی جایگاه علم و فناوری دفاع مقدس گفت:
این همایش علمی با مشارکت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان ها و دانشگاههای کشوری و لشکری، 15 آذرماه 1401 در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می شود/انتهای پیام